Kolumbijská káva, Columbie – Rio Magdalena (pro automat)

Katalogové číslo: - Kategorie:

Columbia bývá charakterizována jako hedvábná, vhodná pro celodenní popíjení. Znakem stoprocentní, správně extrahované arabiky je tenká a rovnoměrná crema bez větších bublin. Tato káva má navíc kyselost vkusně kombinovanou s čokoládovým a ovocným podtónem. Je silná, s plným tělem.
Složení: 100% Arabica.

220,00 780,00  včetně DPH

Loading...

Popis

Kolumbijská káva, Columbie – Rio Magdalena

Columbia bývá charakterizována jako hedvábná, vhodná pro celodenní popíjení. Znakem stoprocentní, správně extrahované arabiky je tenká a rovnoměrná crema bez větších bublin. Tato káva má navíc kyselost vkusně kombinovanou s čokoládovým a ovocným podtónem. Je silná, s plným tělem.

Složení: 100% Arabica

Pražení kávových zrn je opravdovým uměním. Teprve upražením rozvine káva své charakteristické aroma, bez pražení by lidé z pití kávy neměli patřičný požitek. Během pražicího procesu dochází – díky vysokým teplotám – k chemickým reakcím, kdy se škrob mění na cukr, vytvářejí se různé kyseliny, zatímco jiné se odbourávají. Rozvolňuje se původní buněčná struktura kávových zrn, což ovlivňuje jejich roztržení, při kterém rýha na zrnu s praskotem a třeskem puká jako popcorn.

Slabé upražení ( světlé ) – Je spíše pro milovníky zemitých káv, má surovou chuť.

Střední upražení ( tmavší) – Zlatý střed. Tato úroveň je nejběžnější a mnoho káv se připravuje právě na střední upražení, neboli snídaňové.

Silní upražení – Pro milovníky silnějších káv, jsou zde výrazné chutě, ale není vhodné pro pákové kávovary, a filtr.

Další informace

Hmotnost -
Země původu kávy

Kolumbie

Složení kávy

100% Arabica

Hmotnost kávy

1000 g, 500 g, 250 g

Úroveň pražení kávy

Silně pražená, Středně pražená, Slabě pražená

Zpracování kávy

Umletá káva, Zrnková káva